Gabikin sladký svet
pondelok 18. mája 2015
Ogura cake
Tento koláčik je pre milovníkov kokosovej chute. Tú získa vďaka kokosovému oleju, ale ak nemáte radi chuť a vôňu kokosu nahraďte ho iným olejom. Ja som použila krásne voňavý kokosový olej a dodal koláčiku úžasnú chuť. Prirovnať sa dá k nadýchanej páperovej perinke. hebký a vláčny, no proste úžasný. Aj on je zo stránky www.kitchentigress.blogspot.sg
POTREBUJEME:
150g bielok
75g krupicového cukru
1/3 KL vínneho kameňa
75g žĺtok
45g bielok
40g kokosového oleja
70g ananásový džús
55g hladkej múky
štipka soli
POSTUP:
Bielka našľaháme do jemnej peny, pridáme vínny kameň a ďalej šľaháme. Postupne po častiach pridávame cukor a vyšľaháme sneh ktorý keď vytiahneme metlu urobí zo snehu háčik (nesmie byť až špička).
Vedľa našľaháme žĺtka s bielkami a kokosovým olejom do peny. Potom pridáme džús a zamiešame. jemne vmiešame po častiach preosiatu múku so soľou. Do žĺtkovej zmesi pridávame sneh v 3 dávkach a zakaždým jemne vmiešame. Nakoniec zoberieme spatulu a ešte všetko jemne premiešame.
Rúru vyhrejeme na 170°C a dáme si variť vodu.
Formu o veľkosti cca 18x18x5 cm vyložíme papierom na pečenie.
Cesto lejeme cez hranu misky tak, aby bublinky popraskali. Potom ešte pár krát buchneme formou o pracovnú plochu ,aby aj zvyšné vystúpali.
Na spodok rúry vložíme plech a nalejeme doň vriacu vodu asi 1cm vysoko....do stredu vložíme cesto a pečieme pri 170°C asi 40 minút, potom teplotu znížime a dopekáme pri 130°C asi 10-15 minút kým nieje cest upečené. formu vyberieme z rúry a necháme vo forme na mriežke chladiť asi 10 minút. potom korpus vyberieme a na mriežke necháme vychladnúť. Stiahneme nakoniec papier.
Ak použijem obyčajný olej a džús vymeníme za napr. citrónový(pomarančový) budeme mať zakaždým iný koláčik.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára